- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Drobul de pui inlocuieste cu succes pe cel de miel fiind apreciat tot mai mult in ultima perioada.Si, pentru ca nu avem prapur cea mai potrivita varianta este sa facem un drob de pui in aluat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr faina
- 150 gr unt
- 150 gr smantana
- sare
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg de piept de pui dezosat
- 400 gr ciuperci din conserva
- 100 gr orez fiert
- 4 oua
- 4 oua fierte tari
- 2 cepe rosii
- 100 gr unt
- 1 legatura marar
- 3 linguri de gris
- 3 galbenusuri pentru uns drobul
- unt pentru uns forma
- 2 linguri de gris pentru tapetatforma
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina cu untul si se framanta cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga putina sare, oul si smantana si se framanta pana cand se obtine un aluat neted care se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
- Carnea de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert 20 de minute intr-o oala cu apa si putina sare. Cand carnea este aproape fiarta se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
- Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt iar cand incepe sa devina sticloasa se adauga ciupercile taiate marunt.Se lasa sa se caleasca impreuna timp de 7 minute. Dupa cele 7 minute se adauga carnea fiarta si se mai lasa 5 minute, dupa care se inlatura de pe aragaz. Se adauga orezul fiert separat si mararul tocat fin. Se amesteca totul si se lasa sa se racoreasca, dupa care se incorporeaza ouale batute, grisul, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
- Din aluat se intind 2 foi si din fiecare foaie se taie forma tavii in care se coace drobul. Din aluatul ramas, se decupeaza forme pentru ornat. Forma in care se coace drobul se unge cu unt si se tapeteaza cu gris. O foaie se pune pe fundul tavii, se inteapa cu furculita din loc in loc si se toarna jumatate din umplutura.Se asaza ouale fierte taiate jumatati, se toarna restul de umplutura si se acopera cu cealalta foaie.Se orneaza cu foemele decupate din aluat si se unge cu galbenus de ou batut. Drobul se baga in cuptorul incinc si se coace o ora la foc moderat pana cand se rumeneste frumos.
- Cand drobul este rumenit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, abia apoi poate fi feliat si servit.