- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletele la tava cu sos picand poate fi reteta care sa va scoata din impas cand nu mai stiti ce sa le preparati celor dragi pentru un pranz in familie.
Ingrediente
- 5-6 cotlete de porc
- 25 gr unt
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 100 ml otet
- sare
PENTRU SOS:
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita faina
- 100 ml zeama de lamaie
- 1 castravete murat
- 1 lingurita mustar
Instructiuni de preparare
- Se pune untul intr-o cratita pe foc si cand s-a topi se pun cotletele de porc. Se intorc pe ambele parti ca sa se albeasca bine, apoi se acopera oala cu un capac, pentru ca carnea sa isi lase grasimea si carnea). Cratita se lasa la foc mic, acoperita cu un capac. Cand cotletele sunt inmuiate putin se ia capacul si se baga in cuptorul incins ca sa se rumeneasca, intorcad feliile de carne pe ambele parti.
- Intre timp se prepara sosul picant. Se caleste o ceapa mica intr-un vas cu putin ulei iar cand ceapa capata un aspect sticlos se adauga o lingurita de faina si castravetele murat taiat cubulete. Se stinge cu 100 ml de otet sau zeama de lamaie si se lasa sa dea in 2-3 clocotre si se indeparteaza de pe aragaz. Cand sosul este complet ract se adauga o lingurita de mustar si se amesteca energic pentru a capata o consistenta cremoasa.
- Dupa ce cotlete s-au rumenit frumos, si s-au inmuiat se scot si se pun pe un vas tinut la cald. In sosul ramas se pune ceapa taiata marunt, usturoiul tocat si se rumenesc usor, apoi se adauga otetul si se lasa sa fiarba pana scade complet.Se adauga sosul picant preparat inainte si se lasa sa fiarba impreuna, apoi se varsa peste cotlete si se servesc cu o ganitura de legume.