- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletele de caprioara marinate sunt aromate si foarte gustoase, fiind considerate o delicatesa culinara.
Ingrediente
- 4-6 cotlete de caprioara
- 1 lingura cu unt
- 2 linguri cu ulei
- sare
- 100 gr slanina afumata
- piper macinat
PENTRU MARINATA:
- 1 l apa
- 200 ml vin
- 2 linguri cu otet
- 4-6 catei de usturoi
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Faceti solutia de marinat amestecand apa, vinul, otetul cu celelalte ingrediente, puneti pe foc sa clocoteasca, apoi asezati cotletele in vasul cu marinata pentru 3-4 ore.
- Scoateti cotletele, stergeti-le cu prosop curat si auriti-le in ulei amestecat cu unt. Cand sunt gata - e nevoie de 10 min pentru ca vanatul sa se patrunda - sarati si piperati cotletele, scoateti pe platou mare. Alternati cu felii subtiri de slanina afumata.
- Fierbeti in apa cu sare legume (sau pregatiti o garnitura de ciuperci). Asezati legumele in jurul cotletelor.
- Serviti totul cald, cu/fara paine, langa vin rosu.