Cotlete de caprioara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletele de caprioara marinate sunt aromate si foarte gustoase, fiind considerate o delicatesa culinara.

Ingrediente

    • 4-6 cotlete de caprioara
    • 1 lingura cu unt
    • 2 linguri cu ulei
    • sare
    • 100 gr slanina afumata
    • piper macinat

    PENTRU MARINATA:

    • 1 l apa
    • 200 ml vin
    • 2 linguri cu otet
    • 4-6 catei de usturoi
    • sare
    • piper boabe
    • foi de dafin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Faceti solutia de marinat amestecand apa, vinul, otetul cu celelalte ingrediente, puneti pe foc sa clocoteasca, apoi asezati cotletele in vasul cu marinata pentru 3-4 ore.
  2. Scoateti cotletele, stergeti-le cu prosop curat si auriti-le in ulei amestecat cu unt. Cand sunt gata - e nevoie de 10 min pentru ca vanatul sa se patrunda - sarati si piperati cotletele, scoateti pe platou mare. Alternati cu felii subtiri de slanina afumata.
  3. Fierbeti in apa cu sare legume (sau pregatiti o garnitura de ciuperci). Asezati legumele in jurul cotletelor.
  4. Serviti totul cald, cu/fara paine, langa vin rosu.

Recomandari

Mancaruri