Porc de mare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele de mare este un preparat exotic, foarte aromat.

Ingrediente

    • 6 fileuri de peste
    • 1 lamaie
    • 200 gr sos olandez
    • 1 kg cartofi
    • 6-8 tije de marar verde
    • sare
    • piper macinat
    • 1 lingura de unt
    • 1 lingura de faina
    • 175 ml lapte nefiert
    • 175 ml supa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati fileurile de peste de oase si spalati-le in apa calduta, apoi uscati fiecare fileu cu servetele.
  2. Asezati o folie de aluminiu pe masa, presarati pe ea sare grunjoasa si putin piper macinat, puneti fileurile unul langa altul, strangeti folia si prindeti-o cu agrafe la capete.
  3. Puneti sa fiarba apa intr-o cratita cu peretii inalti si cand da in clocot asezati folia cu pestele in sita de inox, lasati sa stea deasupra cratitei 1/2 ora, apoi scoateti folia si lasati sa se raceasca 10 minute.
  4. Spalati cartofii, fierbeti-i in coaja timp de 1/2 ora. Scurgeti apa, curatati cartofii, asezati-i pe farfuriile pentru servit.
  5. Scoateti pestele din folie si impartiti-l pe farfurii. Stropiti cu multa zeama de lamaie.
  6. Faceti sosul:o lingura de unt se inmoaie pe foc mic, de adauga 1 lingura de faina, se omogenizeaza, se
    subtiaza cu  laptele nefiert si supa,si  se fierbe 10 minute.
  7. Se adauga smantana si galbenusul fiert dat pe razatoarea mica si se sareaza dupa gust.
  8. Serviti pestele acoperit cu sos, langa paine prajita si vin alb.

Recomandari

Mancaruri