- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele de mare este un preparat exotic, foarte aromat.
Ingrediente
- 6 fileuri de peste
- 1 lamaie
- 200 gr sos olandez
- 1 kg cartofi
- 6-8 tije de marar verde
- sare
- piper macinat
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de faina
- 175 ml lapte nefiert
- 175 ml supa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati fileurile de peste de oase si spalati-le in apa calduta, apoi uscati fiecare fileu cu servetele.
- Asezati o folie de aluminiu pe masa, presarati pe ea sare grunjoasa si putin piper macinat, puneti fileurile unul langa altul, strangeti folia si prindeti-o cu agrafe la capete.
- Puneti sa fiarba apa intr-o cratita cu peretii inalti si cand da in clocot asezati folia cu pestele in sita de inox, lasati sa stea deasupra cratitei 1/2 ora, apoi scoateti folia si lasati sa se raceasca 10 minute.
- Spalati cartofii, fierbeti-i in coaja timp de 1/2 ora. Scurgeti apa, curatati cartofii, asezati-i pe farfuriile pentru servit.
- Scoateti pestele din folie si impartiti-l pe farfurii. Stropiti cu multa zeama de lamaie.
- Faceti sosul:o lingura de unt se inmoaie pe foc mic, de adauga 1 lingura de faina, se omogenizeaza, se
subtiaza cu laptele nefiert si supa,si se fierbe 10 minute.
- Se adauga smantana si galbenusul fiert dat pe razatoarea mica si se sareaza dupa gust.
- Serviti pestele acoperit cu sos, langa paine prajita si vin alb.