Foie gras

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Preparatul foie gras este delicios si aromat, ficatul de gasca fiind gustos si bun.

Ingrediente

    • 6 ficati de gasca
    • 200 gr trufe sau 200 gr ciuperci albe
    • 200 ml supa limpede de carne (consomme)
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 2 catei de usturoi
    • 100 gr slanina
    • 8-10 tije de patrunjel
    • sare
    • 1 frunza de dafin
    • 175 ml vin alb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati ficatii de gasca, curatati-i si crestati-i oblic. In taieturile facute introduceti felii de trufe sau felii de ciuperci.
  2. Pregatiti tava de friptura: asezati la baza tavii legumele taiate felii subtiri, acoperiti legumele cu vin si supa limpede de carne. Asezati ficateii impanati cu ciuperci peste legume. Despartiti cu tije de patrunjel, usturoi tocat si felii de slanina. Sarati.
  3. Asezati tava pe flacara aragazului ca sa clocoteasca lichidul 1/4 ora, apoi treceti tava in cuptorul cald pentru 3/4 ora. Puneti in tava frunza de dafin inainte de a pune la cuptor friptura.
  4. Cand s-au rumenit scoateti ficatii din cuptor, impartiti in farfurii. Treceti legumele prin sita sau mixati-le 1 min. Turnati sosul obtinut peste ficatii de gasca. Serviti cu paine prajita in cuptor si vin alb.

Recomandari

Mancaruri