- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletele de vitel in branza rasa sunt delicioase daca se servesc vara, reci pentru a surplinde din plin aroma carnii de vitel.
Ingrediente
- 5 cotlete de vitel
- 1 lingura pesmet
- 100 gr cascaval ras
- 1 ceapa
- 100 gr unt
- piper macinat
- sare
- 200 ml vin alb
Instructiuni de preparare
- Se taie ceapa felioare foarte subtiri si se inmoaie bine intr-o cratita, in unt fierbinte, cu focul mic, fara sa se rumeneasca.
- Cotletele se asaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara peste cele ceapa inmuiata in unt si se presara un strat de pesmet ametsecat cu cascaval ras. Se toarna vinul, se stropesc cotletele cu unt si se introduce tava la cuptor. Din cand in cand se stropesc cu sosul de vin sau cu putina apa, iar cand cotletele sunt fragede se scoate tava din cuptor si se poate servi.