- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu sos de rosii este un preparat foarte raspandit la noi, deoarece se prepara rapid si este foarte satios.
Ingrediente
- 1 pui
- 1 ceapa
- 1 kg de rosii
- patrunjel verde
- 30 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Rosiile se spala,apoi se oparesc 2 minute intr-o oala cu apa clocotita, apoi se curata de coaja si se paseaza sau se trec prin sita.
- Puiul curatat, spalat, se taie in bucati, care se pun impreuna cu ceapa tocata intr-o cratita cu unt fierbinte sa se inabuse impreuna, pe foc mic, acoperite cu un capac. Cand bucatile de pui incep sa se rumeneasca, se toarna sosul de rosii, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba. Cand carnea este fiarta, se lasa sa scada si se serveste cu patrunjel verde tocat marunt, presarat deasupra.