- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul umplut este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste sau de Craciun. Dar acest pui umplut se poate servi si la cinele in familie sau alaturi de prieteni, insotit de diferite sosuri.
Ingrediente
- 1 pui mare
- 1 felie de miez de paine
- 3 oua
- ficatul si pipota de la pui
- 1 lingurita faina
- 50 gr unt
- 1 ceapa
- 2 linguri smantana
- patrunjel verde
- 1 lingurita mustar
- ciuperci (optional)
Instructiuni de preparare
- Se dau prin masina de tocat ficatul, pipota si miezul de paine inmuiat in apa si stors bine. Se amesteca pasta obtinuta cu patrunjel verde tocat marunt sau cu tarhon, se pune sare si piper, dupa gust, si cateva ciuperci.
- Se umple puiul cu amestecul preparat, se coase si se pune in cratita cu supa de carne sau apa, se acopera cratita cu un capac si se fierbe la cuptor.
- Dupa 30 de minute se pune intr-o tigaie, pe foc, untul si o lingurita de faina, se amesteca bine, se adauga smantana in care s-au batut galbenusurile, verdeata tocata si se toarna peste pui. Se lasa sosul sa fiarba 10 minute si in momentul servirii se adauga in sos mustarul.