Fazan sau rata salbatica in vin dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fazanul sau rata salbatica in vin dulce este un preparat vanatoresc, foarte gustos si aromat, pe care ar trebui sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 2 fazani sau 2 rate (vanat cu pene)
    • 400 gr slanina afumata
    • 500 gr ciuperci
    • 2 linguri cu unt
    • 500 ml vin alb sau rose dulce
    • 1 lingura cu sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Vanatul cu pene se tine la rece 4-5 zile. Pasarea se leaga de picioare cu sfoara groasa si se atarna intr-un cui batut in grinda sau se tine intr-un hambar rece. Se curata de pene, se trece prin flacara, se freaca usor cu malai, apoi se sterge cu un prosop inmuiat in tuica. Se goleste si se spala pe dinauntru si se lasa la scurs pe servetele de hartie sau pe prosop curat. Se taie bucati dupa ce s-au inlaturat capul, ghearele, varfurile aripilor.
  2. Pentru mesele festive pastrati pasarile intregi. Rumeniti carnea in unt. Daca pasarea este intreaga, rumeniti mai ales pieptul si spatele.
  3. Curatati ciupercile, inlaturati coditele, spalati cu atentie, umpleti pasarile cu ciuperci intregi pe care le-ati sarat si piperat usor.
  4. Inveliti carnea cu fasii subtiri de slanina atunci cand puneti forma in cuptorul cald. Lasati sa se friga in tava de friptura 1 ora.Adaugati vinul dulceag, lasati la foc moderat inca 1 ora.
  5. Scoateti friptura rumenita pe platou, stropiti cu sos fierbinte, langa umplutura, cu paine de casa si vin alb.

Recomandari

Mancaruri