- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Plachia de peste este o mancare pescareasca foarte apreciata si apetisanta.
Ingrediente
- 1 crap sau 2-3 carasi
- 2 linguri cu faina
- sare
- 150 ml ulei
- 4 cepe mari
- 175 ml vin alb sau rosu
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lamaie
- 2 linguri cu bulion de rosii
- patrunjel si marar tocate impreuna
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele de solzi si aripioare, se goleste, se spala in mai multe ape, se inlatura capul si se cresteaza de-a lungul spatelui. Se scoate fileul, se taie bucati, se sareaza si se lasa 15 minute sa stea deoparte
- Intre timp, se curata cepele, se taie in forma de pestisori, se presara cu sare. Pestele se trece prin faina si se prajeste in ulei incins, se scoate pe farfurie, se lasa la cald.
- Uleiul se scurge in alta cratita mai mare si se caleste ceapa (care a fost spalata cu apa rece) pana cand devine transparenta. Se pune un amestec de apa cu boabe de piper si restul de faina (daca e cazul). Sosul obtinut se fierbe 10 minute, apoi se pune pestele si se continua fierberea pana cand mancarea scade usor. Se adauga felii de lamaie, se mai fierbe plachia 5 minute, se stinge focul. Se serveste rece, cu paine proaspata si cu vin alb demisec.