- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papricasul de crap este foarte bun si apetisant, perfect in zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 1 crap mare
- 4 linguri cu ulei
- 5 cepe
- piper
- 1/2 lingurita cu boia de ardei dulce
- sare
- 500 ml supa de zarzavat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele de solzi, se goleste, se inlatura capul si se spala in mai multe ape, apoi se taie felii pe latul pestelui. Feliile de peste se sareaza usor si se lasa in farfurie cat se pregateste ceapa: se curata de foile de deasupra, se taie in doua, se tine 1/4 ora in apa rece, apoi se sterge cu prosop curat si se taie in forma de pestisori.
- Ceapa se caleste in ulei pana cand devine transparenta, adaugand apa rece din cand in cand ca sa nu se arda. Atunci se presara peste ceapa boia de ardei si piper, se amesteca usor si se pun feliile de peste. Se prajesc impreuna inca 10 minute, se pune in cratita supa de zarzavat si se lasa mancarea sa scada bine.
- Mancarea se serveste calda cu paine integrala sau paine de casa, cu salata de castraveti acri sau gogonele asortate. Este potrivit vinul alb.