- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele umplute cu legume sunt aromate, gustoase si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 4-6 vinete mijlocii
- 3 rosii
- 1 ceapa
- 2-3 dovlecei
- 4-6 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 3 linguri cu parmezan sau cascaval ras
- cimbru
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala vinetele, se inlatura coditele, se taie in doua pe lung. Cu lama ascutita a unui cutit se desprinde miezul, se inlatura semintele, dupa care se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu dovleceii curatati, spalati si taiati jumatati de felii sa se caleasca in ulei de masline (doar 1/2 din cantitatea necesara). Se scot cand s-au inmuiat si se calesc in uleiul ramas ceapa si usturoiul tocate.
- Se scot si se amesteca peste dovlecei si vinete, se adauga rosiile felii, decojite si golite de seminte, sare, cimbru si piper. Se omogenizeaza amestecul, se umplu jumatatile de vinete, se asaza in tava cu restul de ulei si se pune tava in cuptorul fierbinte pentru 1/2 ora. Se trec pe farfurii cat sunt calde, se servesc cu paine neagra feliata si vin alb usor.