- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de vinete este o mancare delicioasa de toamna care se prepara numai cu vinete proaspete.
Ingrediente
- 4-6 vinete
- 500 gr carne tocata
- 1 felie de paine
- 4 rosii
- 2 cepe
- 150 ml ulei
- 1 ou
- sare
- piper
- frunze de telina sau de marar
- 200 ml supa de carne sau de zarzavat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti vinetele de codite, le tai felii groase de 1-2 cm, le presari cu sare si le asezi pe un fund de lemn, acoperite cu o greutate. Lasi 1 ora, timp in pare pregatesti umplutura.
- Carnea tocata o calesti cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de ulei cald. Lasi pe foc mic pana cand amestecul nu mai are sos, stingi focul si adaugi oul cand s-a racorit, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Scoti vinetele, le speli, le strangi bine in mana sa se scurga apa si le prajesti in ulei fierbinte. Le intorci repede, nu trebuie sa se imbibe cu ulei. Asezi un strat de vinete intr-o forma de sticla neunsa, acoperi cu un strat de felii de rosii, pui carnea, mai adaugi rosii sau suc de rosii, inchei cu un strat de vinete.
- Asezi cateva crengute de telina sau de marar peste musaca, acoperi cu supa sau apa calda si pui forma in cuptorul cald. Scazi o ora, la foc potrivit. Musacaua aceasta o servesti numai foarte calda, cu paine prajita alaturi si vin rosu sau rose.