- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de cartofi este o mancare foarte gustoasa si aromata, fiind la fel de gustoasa si calda si rece.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 2-3 rosii
- 300 gr carne tocata
- 2 cepe
- 1 ou
- sare
- piper
- menta macinata sau cimbru
- 4 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli si cureti cartofii, ii speli iar, ii tai felii si-i lasi in apa rece pana cand pregatesti umplutura.
- Amesteci carnea tocata cu ceapa tocata fin si o calesti, pe foc mic, in 2 linguri de ulei. Cand sosul de carne a scazut, tragi vasul de pe foc, racoresti amestecul, condimentezi dupa gust, adaugi oul si omogenizezi.
- Scurgi cartofii, ii asezi in strat de doua randuri intr-o cratita unsa cu ulei. Asezi carnea peste cartofi, acoperi cu un strat de felii de rosii decojite, inchei cu un rand de cartofi.
- Acoperi cu apa calda, scazi pe plita 1 ora, apoi asezi cratita in cuptor 30 de minute.
- Servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin rosu sau rose.