- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de cartofi trebuie sa o incercati si dvs deoarece este o delicioasa mancare de vara!
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 150 ml lapte
- 1 lingura cu unt
- 500 gr carne
- 2 cepe
- 4 linguri cu ulei
- 1 ou
- sare
- piper macinat
- 200 ml suc de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti cartofii, ii speli, ii fierbi cu apa calda si sare, pana cand se sfarama usor. Scurgi de apa, ii farami cu o furculita inox, subtiezi cu lapte, adaugi untul.Faci un piureu consistent, il imparti in doua.
- Calesti carnea si ceapa cu 2 linguri de ulei, racesti cand nu mai are sos, sarezi, condimentezi dupa plac, adaugi oul si omogenizezi.
- Torni 2 linguri de ulei intr-o forma de sticla sau inox, asezi un strat de piureu, apoi carnea, inchei cu restul de piureu. Torni sucul de rosii pe suprafata formei si lasi la cuptor 30 de minute.
- Servesti musacaua calda, taiata felii groase, cu felii subtiri de paine uscata si o salata de sezon, langa un vin alb sec.