- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele de post cu aroma de menta sunt aromate, delicioase si foarte usor de preparat, fiind perfecte reci in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 250 gr orez
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina
- 3 linguri cu bulion
- piper boabe
- sare
- menta uscata si faramitata (1 lingura plina)
- 1 varza murata mare
- 150 ml ulei
- 2 crengute de cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Alegi orezul bob cu bob, il speli in 2-3 ape, il lasi in apa rece cat pregatesti legumele.
- Razuiesti morcovii, cureti telinele si cepele, le treci prin razatoarea mare si le pui sa se caleasca in ceaun sau in cratita mare, cu o ceasca de ulei. Cand s-au inmuiat pui orezul cu apa in care a stat, amesteci si lasi pe foc mic inca 10 minute.
- Intr timp, pregatesti varza: o desfaci foaie cu foaie, o speli, o tai bucati mari si o lasi sa se scurga bine.
- Adaugi in amestecul de orez si legume: sare, o lingura cu bulion si menta uscata, bine faramitata. Omogenizezi amestecul si faci sarmale. Pui o lingura cu umplutura pe foaia de varza, o rulezi, apesi capetele si asezi sarmalele intr-o oala inalta, in care pui miezul tocat de varza murata.
- Umpli oala cu apa calduta si lasi sa fiarba la foc mic 30 de minute, dupa care pui peste sarmale 2 linguri cu bulion desfacut intr-o ceasca cu apa si le acoperi cu 1 frunza de varza. Lasi sa mai fiarba 2 ore, dupa care servesti sarmalele calde.