- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muschiul de miel cu smantana este poate cel mai vechi preparat din muschi de miel.El nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste, dar poate fi preparat si pentru un pranz la sfarsit de saptamana.
Ingrediente
- 500 gr muschi de miel
- 250 ml smantana
- boia dulce
- 1 lingura faina
- o legatura de marar verde
- sare si piper
- 150 ml ulei
Instructiuni de preparare
- Se spala carnea, se sterge cu servete absorbante, se taie felii groase care se pun apoi intr-o tigaie cu ulei incins. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, se scote pe o farfurie, iar in uleiul ramas se adauga smantana si faina desfacuta intr-o ceasca de apa calda.
- Cand incepe sa clocoteasca se pun feliile de muschi, se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si boia dulce, si se lasa sa fiarba, la foc mic acoperit,pana cand sosul se ingroasa iar carnea este patrunsa.
- Muschiul de miel se serveste cu mamaliga calda si muraturi alaturi.