- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta acestui stufat de miel este facuta in spiritul traditiei crestine de Paste si foloseste ofrandele primaverii: verdeata frageda si carnea de miel. Aromele de verdeturi proaspete va da un gust primavaratic de exceptie.
Ingrediente
- 800 gr carne de miel
- 4 legaturi ceapa verde
- 3 lagaturi usturoi verde
- 1 lingurita faina
- 100 ml ulei
- 150 ml bors de putina indoit cu 50 ml apa
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa si ustoriul verde, se spala cu multa apa rece , apoi se oparesc intr-o oala cu apa fierbinte, apoi se scot, se taie marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.
- Carnea de miel se taie bucati medii, se spala apoi se rumeneste pe toate partile in putin ulei.Cand carnea este rumenita se adauga ceapa si usturoiul oparite si calite putin, si se adauga lingurita de faina.Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se toarna borsul si se sareaza, dupa gust.Stufatul se mai lasa din acest moment inca 5 minute pe foc , apoi se baga la cuptor pana cand scade sosul.
- la servit se poate adauga o ploaie de patrunjel verde tocat fin si se serveste alaturi de un pahar de vin alb.