- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de pui cu tarhon si rosii este un preparat pe cat de simplu pe atat de aromat si de gustos.
Ingrediente
- 1 pui
- 3 cepe
- 7 rosii
- boabe de piper
- 1 lingurita tarhon
- 1 lingurita faina
- 1 foaie de dafin
- 2 legaturi de patrunjel
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare, iar dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un castron si se caleste ceapa tocata in acelasi ulei.
- Cand ceapa s-a aurit, se pun si rosiile oparite, decojite si taiate marunt. Se adauga o cana din zeama in care a fiert puiul, o lingurita de faina, tarhonul, foaia de dafin, boabele de piper, amestecand mereu pana se leaga.
- Se introduc bucatile de carne in sosul format, se mai toarna si 2 cani din zeama de pui si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Cand e gata, se presara patrunjelul taiat fin si se serveste cu garnitura de cartofi