- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merluciu gratinat este un preparat foarte sanatos si usor de preparat, numai bun la mesele in familie de la sfarsitul saptamanii. merluciul poate fi inlocuit cu orice alt fel de peste.
Ingrediente
- 1 kg fileuri de merluciu
- 1 legatura patrunjel verde
- 100 ml ulei de masline
- 3 linguri otet din vin alb
- 8 rosii taiate jumatati
- 4 linguri pesmet
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Curatati fileurile de merluciu de piele, apoi taiati-le in bucati de 5-7 cm, iar patrunjelul taiati-l grosier.
- Puneti intr-un vas termorezistent bucatile de peste impreuna cu uleiul, otetul, jumatate din patrunjelul verde, sare si piper. Amestecati usor, acoperiti vasul si lasati la frigider 20 de minute.
- Taiati rosiile in jumatati, pudrati-le cu sare si lasati sa se scurga pe un fund de lemn, cu fata in jos, timp de 10 minute. Apoi asezati rosiile cu taietura in sus pe o tava tapetata cu folie de aluminiu, turnati peste ele putin ulei si presarati peste ele jumatate din pesmet, si bagati-le la cuptor pentru 5 minute, pana incepe sa se rumeneasca pesmetul.
- Scoateti bucatile de peste din marinata, pudrati-le cu restul de pesmet, puneti-le una langa alta pe o tava tapetata cu folie. Stropiti pestele cu putina marinata si coaceti 5 minute, in cuptorul incins, apoi scoateti-le gu grija din tava, aranjati-le pe un platou, alaturi de bucatile de rosie si presarate cu patrunjelul verde ramas.