- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Miel cu fasole verde este o mancare usoarz pe care o puteti prepara atat la mesele in familie cand doriti sa surprindeti cu un preparat special.
Ingrediente
- 500 gr carne de miel
- ulei de masline sau unt pentru prajit
- 1 morcov mare
- 2 teline
- 1 ceapa medie
- o ramura de patrunjel sau rozmarin
- 200 ml supa
- 2 oua
- zeama de la o lumatate de lamaie
- 100 ml vin alb
PENTRU GARNITURA:
- fasole verde
- ulei pentru prajit
- condimente
- 100 gr alune de padure (optional)
Instructiuni de preparare
- Carnea de miel se taie in bucatele mici care se prajesc intr-o tigaie de teflon cu putin ulei de masline sau unt. Se adauga morcovii si telina taiate bucatele, ceapa solzisori si verdeata intreaga. Se toarna supa (de vita de preferat), se acopera si se fierbe 1 ora si jumatate.
- Separat, se bat 2 oua, putin suc de lamaie si vin alb si se pune peste carne si se mai fierbe putin, 2-3 minute. Atentie, nu uitati sa scoateti ramura de verdeata.
- Pentru garnitura, fasolea verde se prajeste in ulei, se adauga sare si piper. Separat, se maruntesc alunele, se pun intr-o tava si se prajesc la cuptor 5 minute.
- In mometul servirii se pune carnea pe un platou mare rotund sau oval, la mijloc. Fasolea se pune pe langa miel, de jur-imprejur si deasupra se presara alunele prajite.