Sarmale din carne de vanat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele din carne de vanat sunt foarte bune si gustoase, ele fiind considerate o delicatesa culinara munteneasca.

Ingrediente

    • 2 kg carne de mistret, caprioara sau iepure
    • 150 gr orez
    • 2 cepe
    • 150 ml ulei
    • 2 linguri cu cimbru maruntit
    • sare
    • piper macinat
    • 200 ml suc de rosii
    • 200 ml vin alb
    • 1 varza mare murata sau 80-100frunze de vita

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 8-10 persoane

Timp de preparare 3 ore

  1. Curatati carnea de oasele mici si de par, stergeti-o cu un prosop inmuiat in tuica si taiati-o felii sau romburi. Tocati cu securea ascutita sau cu satarul dupa ce ati pus-o pe un fund de lemn. Pe masura ce o tocati, adunati carnea in castron adanc
  2. Curatati si tocati marunt ceapa, alegeti orezul bob cu bob si spalati in 2-3 ape. Amestecati carnea cu ceapa, orezul si sucul de rosii, condimentati cu: sare, piper macinat, cimbru. Adaugati 2 linguri cu ulei - carnea de vanat nu este grasa - si putina apa, framantati amestecul cu mana 5-6 min, apoi lasati deoparte.
  3. Desfaceti varza foaie cu foaie, tineti varza in apa calduta 1/2 ora. La fel procedati cu frunzele murate de vita-de-vie. Scurgeti-le in sita, apoi luati din tocatura bucati mici, inveliti sarmalele si asezati-le in oala inalta pe fundul careia ati pus un rand de varza tocata.
  4. Acoperiti sarmalele cu apa calda, fierbeti pe flacara mica 1/2 ora. Adaugati: uleiul ramas, un rand de varza tocata, 1 cana cu vin alb si puneti oala in cuptor pentru 1 ora.  
  5. Incercati daca sarmalele au fiert si mai lasati inca jumatate de  ora la foc potrivit.
  6. Serviti sarmalele fierbinti, langa mamaliga boiereasca si vin rosu. Dupa dorinta mesenilor sarmalele se pot servi acoperite cu smantana sau cu ardei iute alaturi.

Recomandari

Mancaruri