- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul cu sparanghel este un preparat foarte gustos si aromat, specific verii.
Ingrediente
- 500 gr sparanghel
- 6 felii de somon
- 3 linguri cu ulei de masline
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 legatura de marar
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati sparanghelul: rupeti varfurile la 5 cm de baza, iar partea groasa o taiati felii groase de 1-2 cm. Nu folositi partea tare de la baza. Spalati cu atentie, scurgeti in sita, treceti sparanghelul intr-o sita de inox si asezati-o pe gura unei oale cu apa care fierbe. Lasati 10 min, trageti sita de pe vapori, acoperiti cu un capac, lasati deoparte.
- Ungeti pielea fiecarei felii de somon cu ulei de masline, asezati feliile pe un strat subtire de sare intins pe un gril sau pe o tabla subtire. Lasati sa se patrunda 1/4 ora. Este gata cand face crusta.
- Treceti feliile de somon pe farfurii, impartiti sparanghelul si presarati peste acestea marar tocat.
- Serviti cu felii de lamaie langa peste, paine proaspata si vin alb demisec.