Somon cu sparanghel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul cu sparanghel este un preparat foarte gustos si aromat, specific verii.

Ingrediente

    • 500 gr sparanghel
    • 6 felii de somon
    • 3 linguri cu ulei de masline
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 1 legatura de marar
    • 1 lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati sparanghelul: rupeti varfurile la 5 cm de baza, iar partea groasa o taiati felii groase de 1-2 cm. Nu folositi partea tare de la baza. Spalati cu atentie, scurgeti in sita, treceti sparanghelul intr-o sita de inox si asezati-o pe gura unei oale cu apa care fierbe. Lasati 10 min, trageti sita de pe vapori, acoperiti cu un capac, lasati deoparte.
  2. Ungeti pielea fiecarei felii de somon cu ulei de masline, asezati feliile pe un strat subtire de sare intins pe un gril sau pe o tabla subtire. Lasati sa se patrunda 1/4 ora. Este gata cand face crusta.
  3. Treceti feliile de somon pe farfurii, impartiti sparanghelul si presarati peste acestea marar tocat.
  4. Serviti cu felii de lamaie langa peste, paine proaspata si vin alb demisec.

Recomandari

Mancaruri