Muschi de vita cu sos de masline si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muschiul de vita cu sos de masline si ciuperci este un preparat delicios pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti multi invitati la masa pe care doriti sa ii surprindeti in mod placut.

Ingrediente

    • 1,5 kg muschi de vita
    • 50 gr slanina de porc
    • 250 ml vin rosu
    • 1 ceapa
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 125 gr ciuperci
    • masline
    • 1  lingurita zahar
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata muschiul de pielite, se pudreaza cu sare si piper si se lasa la o parte o ora.
  2. Se pune uleiul in tava de friptura, se adauga slanina taiata bucatele, se asaza tava pe foc si cand s-a infierbantat se pune musciul de vita si se intoarce pe toate partile pana se albeste, apoi se acopera tava cu un capac, se da focul mic, si se lasa pana incepe sa se rumeneasca.
  3. Se tloarna peste muschi vinul, pasta de tomate, se adauga ceapa, zaharul si se lasa acoperit, tot pe foc mic, timp de o ora, apoi se adauga maslinele, ciupercile si se introduce tava la cuptor pentru 40-50 de minute.
  4. Cand este gata, se taie muschiul felii si se serveste cu sosul de ciuperci si masline.

Recomandari

Mancaruri