- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravul cu sos de primavara este un preparat pe cat de usor de preparat pe atat de gustos si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 4 buc pastrav
- 2 linguri ulei de masline
PENTRU SOS:
- 4 lamai
- 3 ardei grasi rosii
- 5 linguri ulei de masline
- 5 rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 castravete mare
- 3 ardei iuti
- 3 legaturi patrunjel verde
- 3 legaturi marar verde
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Ardeii grasi, rosiile si castravetii se taie cubulete, verdeata se toaca marunt. Ardeii iuti se curata de seminte si se maruntesc, iar cateii de usturoi se zdrobesc.
- Pastravul se unge cu ulei si se introduce la cuptor (sau gratar) la foc moderat timp de 15-18 minute.
- Intre timp, se amesteca ingredientele pentru sos si compozitia se pune la rece.
- Dupa frigere, pestele se sectioneaza pe mijloc si se scoate coloana vertebrala impreuna cu oasele. In acel loc se pune salsa. Se decoreaza cu verdeturi si se serveste.