- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulourile de taitei cu somon si fenicul sunt delicioase si aromate, desi se prepara destul de greu si necesita timp.
Ingrediente
- 400 gr somon afumat
- 100 ml vin alb
- 170 gr crema de branza
- 200 gr faina alba
- 1 legatura verdeata: patrunjel sau marar
- 5 oua
- 3 linguri unt
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 3 bulbi de fenicul
- 1 ceapa mare
- 4 mere
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se framanta faina cu 2 oua si o jumatate de lingurita de sare si ulei de masline, iar aluatul obtinut se lasa acoperit 30 de minute.
- Intre timp, se curata feniculul, se elimina tulpina si se taie in bucati groase de aproximativ 4 mm. Se decojeste marul si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa si usturoiul, se maruntesc si se soteaza in unt, alaturi de fenicul si mar. Se adauga vin si se mai tin pe foc inca 3 minute. Se condimenteaza legumele cu sare si piper, intre timp se lasa la racit, apoi se taie somonul in fasii late.
- Se ruleaza aluatul cu o masina de paste in foi subtiri de aproximativ 2 mm grosime, care se tapeteaza cu faina, pentru a nu se lipi. Optional, la final, se presara cateva frunze de patrunjel pe culoarul de trecere al aluatului, din masina de paste. Apoi, foile care ies din masina se impaturesc din nou si se ruleaza inca o data prin masina de paste.
- Foile, astfel rezultate, se taie in 12 bucati si se fierb pe jumatate in multa apa sarata, pentru 3 minute. Se scurg si se pun la racit pe un prosop de bucatarie umed. Acestea se pliaza o data, se pun ca un saculet pe tava unsa cu ulei de floarea-soarelui si se umplu cu legume si somon. Frunzele de patrunjel ramase se taie si se amesteca cu crema de branza si oua. Se adauga sare si piper, apoi se toarna in tava, peste pachetelele de aluat. Preparatul se coace 30 de minute in cuptorul incins, la foc mediu-mare.