Tocatura moldoveneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocatura moldoveneasca este o mancare care se poate servi cu orice ocazie indiferent daca este servita rece sau calda. Tocatura moldoveneasca se poate servi atat ca fel principal cat si ca aperitiv sau gustare.

Ingrediente

    • 600 gr carne de vita fiarta
    • 100 ml vin alb
    • 40 gr untura
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 500 ml supa de carne
    • 1 ou
    • 1 ceapa mare
    • 1 lingurita faina
    • 200 ml apa
    • 1 kg cartofi
    • 50 gr unt
    • patrunjel verde
    • 1 lingurita piper macinat
    • 1 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Carnea fiarta se trece prin masina de tocat carne. Ceapa se toaca si se rumeneste intr-o cratita in untura, apoi se adauga faina, vinul alb, apa, pasta de tomate si carnea. Se mai amesteca cu patrunjel verde tocat, cu sare si piper si se lasa sa fiarba acoperind cretita cu capac, pe foc mc, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.
  2. Intre timp, se fierb cartofii si se face un piure, iar in lic de lapte se amesteca cu supa de carne si unt.
  3. Cand pasta de carne a scazut bine, se rastoarna intr-un vas termorezistent, se acopera cu piureul de cartofi si se introduce la cuptor sa se gratineze. Cand cartofii au prins o crusta rumena se toarna deasupra un ou batut si se mailasa 10 minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri