- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele fine cu ciocolata sunt preferatele impatimitilor de ciocolata, fiind un desert aromat si gustos.
Ingrediente
- 200 gr faina
- 175 gr zahar pudra
- 150 gr ciocolata
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 180 gr unt
- un plic praf de copt
- un praf de sare
- frunzulite de menta pentru decor
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10-12 bucati
Timp de preparare 15 minute+ 20 minute coacere
- Intr-un vas, se freaca ouale cu zaharul pana ce se albesc. Apoi, ciocolata si untul se topesc la bain-marie si se adauga peste crema din ou cu zahar.
- Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga lingura cu lingura, amestecand dupa fiecare. Se adauga laptele care va subtia aluatul si se amesteca pentru a obtine un aluat semigros.
- Se toarna in forme si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca si apoi se scot din forme.
Formele de briose, indiferent ca sunt de metal sau de hartie, se vor umple pe 3/4 pentru ca aluatul sa aiba loc sa creasca la copt si sa nu dea pe dinafara.