- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu seminte este o paine dietetica care merge foarte bine cu salatele de legume.
Ingrediente
- 900 gr faina
- 40 gr drojdie de bere
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 2 linguri cu salvie uscata
- 2 linguri cu seminte de chimen
- 1 lingura cu nucsoara sfaramata
- 4 linguri cu ulei
- 4 linguri cu zahar pudra
- 1 lingura cu sare
- 2 linguri cu miez de nuca sau de dovleac
Instructiuni de preparare
Timp de preparare 2 ore
- Incaiziti laptele, il turnati in lighenas cu zahar si sare, adaugati drojdia inmuiata m putin lapte, adaugati ouale batute si semintele: chimen, nucsoara, miez de dovleac sau de nuca, salvie (frunze rupte), amestecati, cerneti faina si framantari painea. Daca e nevoie, adaugati faina.
Aluatul sa fie molicel, bine framantat si sa stea la loc cald 1 ora, acoperit cu un prosop curat.
- Framantati din nou aluatul, mai lasati 15 minute la dospit, impartiti si puneti in forme unse cu unt unde mai creste 15 minute. Lasati cuptorul la foc mic 10 min, apoi la foc tare 1/2 ora. Cand este rumenita frumos stingeti focul.
- Scoateti pamea in servet curat, lasati-o acoperita 1 ora si o serviti cu branza peste, rosu, salata de icre, cartofi prajiti, langa vin alb sau rosu.