Fougasse

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fougasse este o paine frantuzeasca, usor de preparat si aromata, pe care o puteti presara cu orice condiment doriti.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 2 lingurite sare
    • 350 ml apa calda
    • 1 pliculet de 7 gr drojdie cu actiune rapida
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei de masline si inca putin pentru uns

    PENTRU VARIANTE:

    • sare de mare
    • 2 linguri gris
    • masline negre fara samburi, scurse si maruntite
    • 2 linguri parmezan ras

    USTENSILE:

    • tavi joase

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare, se amesteca faina, sarea, zaharul si drojdia. Se adauga apa si ulei de masline si se framanta, pana se obtine un aluat. Se pudreaza cu faina planseta de lucru si se framanta aluatul 5 minute. se unge cu ulei castronul si se asaza aluatul in el. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa aluatul sa dospeasca la celdura o ora.
  2. Pe planseta pudrata cu faina se imparte aluatul dospitin trei. Lasati 2 bucati simple si, in cea de atreia, adaugati un pumn de msline negre si framantati din nou, adaugand faina, daca este necesar.
  3. Se imparte cele 3 bucati de aluat in cate doua si, cu mainile pudrate de faina, se formeaza cercuri care se pun in tava de copt tapetata si ea cu faina. Se fac taieturi decorative in aluat, apoi se indeparteaza taieturile. Se unge fiecare paine cu ulei de masline, se presara sare pe doua din cele simple, parmezan ras pe celelalte doua, si putina faina pe cele cu masline.
  4. Se lasa painicile la dospit 20 de minute, apoi stropiti cu apa baza cuptorului incins, si coaceti 15-20 de minute, pana cand painile sunt rumene si crescute.
  5. Cand sunt gata painicile se servesc calde sau se pot congela pentru o folosire ulterioara.

Recomandari

Panificatie