- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu ceapa calita este o paine aromata, gustoasa, pe care nu o puteti refuza,
Ingrediente
- 1 kg de faina
- drojdie de bere, cat o nuca mare
- 500 ml apa minerala
- sare
- 2 cepe mari
- 150 ml ulei
- frunze de busuioc
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti ceapa, o tai pestisori, o calesti, la foc mic, apoi acoperi cratita cu capac. Lasi 1-2 minute pana se inmoaie ceapa usor.
- Cerni faina in lighean mic, adaugi drojdia inmuiata in apa calda, pui 1/2 lingurita de sare si framanti un aluat taricel cu sifon incalzit. Rastorni ceapa cu uleiul in care s-a calit peste aluat, mai framanti 5 minute, adaugi frunze tocate de busuioc. Lasi la dospit 1 ora, pui in forme mari (de cozonac) si coci la foc potrivit. Lasi sa se rumeneasca, scoti formele din cuptor si le tii acoperite cu un prosop, apoi rupi painea cand s-a racit si o servesti cu slanina de casa si cu vin rosu.