- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Panforte este o specialitate italieneasca care se prepara mai ales in ocazii deoasebite.
Ingrediente
- 175 gr migdale oparite
- 125 gr nuci sau nuci pecan
- 250 gr smochine sau caise uscate, taiate in bucati mici
- 1 lingurita nucsoara rasa
- 200 gr miere de albine lichida
- 125 gr alune oparite
- 50 gr coaja de lamaie confiata, taiata in fasii subtiri
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 2 lingurite seminte de coriandru macinate
- 200 gr faina
- 200 gr zahar pudra
USTENSILE:
- o forma rotunda si joasa de silicon
- hartie comestibila
Instructiuni de preparare
- Ungeti forma cu mult ulei si tapetati-o cu hartie comestibila, care sa acopere perfect lateralele. E posibil ca, pentru o acoperire perfecta sa trebuiasca sa taiati si sa suprapuneti hartia.
- Intr-un castron mare puneti migdalele, alunele, nucile, coaja de lamaie confiata, fructele uscate si mirodeniile si amestecati-le bine. adaugati faina si amestecati iarasi.
- Intr-o cratita groasa, topiti mierea de albine si zaharul pudra impreuna cu 1 lingura de apa rece si amestecati pana se dizolva zaharul. Mariti focul pana cand amestecul clocoteste si continuati sa-l amestecati pana cand prinde o culoare aramie si se caramelizeaza.
- Turnati caramelul peste amestecul de nuci si fructe si amestecati pana se omogenizeaza. Rasturnati amestecul in forma pregatita si nivelati cu dosul unei linguri de metal sau ungeti-va mana cu ulei si nivelati.
- Puneti forma pe o tava de copt joasa si coaceti 30-40 de minute, pana se intareste. Lasati sa se raceasca in forma. Scoateti panforte din forma si, fara a indeparta hartia pudrati cu zahar deasupra.