- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea irlandeza cu bicarbonat este o paine dietetica, usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 175 gr faina alba
- 175 gr faina integrala
- 300 ml iaurt natur/lapte batut
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
USTENSILE:
- tava joasa, tapetata cu faina
Instructiuni de preparare
- Amestecati cele doua tipuri de faina, bicarbonatul si sarea intr-un bol mare, amestecand bine cu un tel. Faceti o adancitura in cenrtul amestecului si turnati laptele batut/iaurtul. Amestecati bine cu o lingura mare, iar apoi formati cu mana o minge de aluat, famantand continuu pana se omogenizeaza.
- Strangeti aluatul intr-o minge si puneti-l intr-o tava joasa, tapetata cu faina. Faceti o taietura in cruce in mijlocul painii, astfel, in timpul coacerii, aerul sa patrunda in paine.
- Presarati faina si coaceti timp de 30-35 de minute, pana cand, daca bateti cu degetul dedesubt, painea suna a gol. Scoateti-o din cuptor si raciti-o pe un gratar inainde de a o consuma.