- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu masline este un preparat aromat, pe care il puteti servi atat ca aperitiv cat si alaturi de feluri principale de mancare.
Ingrediente
- 7 1/2 linguri faina
- 400 ml lapte
- 1 lingura zahar
- rozmarin
- 200 gr masline verzi sau negre, feliate, fara samburi
- 100 ml apa calda
- drojdie proaspata cat o nuca
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Instructiuni de preparare
- Se desface drojdia in apa calduta, se adauag o mana cu faina, se amesteca, apoi se lasa la cald 30 de minute.
- Se amesteca maiaua crescuta cu lapetel si cu zaharul. Se lasa 15 minute sa se odihneasca, apoi se amesteca cu uleiul si sarea.
- Se adauga o lingurita cu rozmarin verde maruntit, apoi faina, adauga treptat si se framanta pana se obtine un aluat elastic.
- Se pune aluatul intr-un castron curat, se unge cu ulei si se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
- Cand aluatul este crescut se intinde in foaie de 2 cm grosime, se asaza intr-o forma de tarta, se pun maslinele deasupra si cateva frunze de rozmarin si se coace 30 de minute, in cuptorul incins, la foc mediu.
- Cand painea este coapta frumos se presara putina sare mare deasupra, apoi se poate servi.