Paine cu masline-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu masline este un preparat aromat, pe care il puteti servi atat ca aperitiv cat si alaturi de feluri principale de mancare.

Ingrediente

    • 7 1/2 linguri faina
    • 400 ml lapte
    • 1 lingura zahar
    • rozmarin
    • 200 gr masline verzi sau negre, feliate, fara samburi
    • 100 ml apa calda
    • drojdie proaspata cat o nuca
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se desface drojdia in apa calduta, se adauag o mana cu faina, se amesteca, apoi se lasa la cald 30 de minute.
  2. Se amesteca maiaua crescuta cu lapetel si cu zaharul. Se lasa 15 minute sa se odihneasca, apoi se amesteca cu uleiul si sarea.
  3. Se adauga o lingurita  cu rozmarin verde maruntit, apoi faina, adauga treptat si se framanta pana se obtine un aluat elastic.
  4. Se pune aluatul intr-un castron curat, se unge cu ulei si se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
  5. Cand aluatul este crescut se intinde in foaie de 2 cm grosime, se asaza intr-o forma de tarta, se pun maslinele deasupra si cateva frunze de rozmarin si se coace 30 de minute, in cuptorul incins, la foc mediu.
  6. Cand painea este coapta frumos se presara  putina sare mare deasupra, apoi se poate servi.

Recomandari

Panificatie