Penne cu legume de primavara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pennele cu legume de primavara sunt un fel de mâncare vegetaran, proaspat, gustos şi plin de culoare si de vitamine, Sofranul adauga un plus de gust deosebit care face acest gust de neuitat.

Ingrediente

    • 5 linguri ulei de masline
    • 50 gr masline negre fara samburi
    • 350 gr penne
    • 2 cartofi mici
    • 2 rosii medii
    • 1 ceapa mica
    • 2 catei de usturoi
    • 2 dovlecei medii (zucchini)
    • o legatura patrunjel verde
    • o lingurita de sofran
    • sare si piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se pune o oala cu apa si putina apa pe foc, iar cand apa atinge punctul de fierbere se adauga pastele care se fierb al dente conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2. Intre timp, se spala dovleceii si se taie cubulete mici, cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.
  3. Se pune ulei intr-o tigaie in care se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute. Cand ceapa devine sticloasa se adauga dovleceii si cartofii.Lasati la foc mica sa fiarba, amestecand din cand in cand
  4. Intre timp, spalati rosiile si taiati-le cubulete, iar patrunjelul tocati-l fin. Cand dovleceii si cartofii incep sa se rumeneasca adaugati rosiile,maslinele taiate rondele si patrunjel tocat.
  5. Lasati focul mic si daca e nevoie puteti sa adaugati putina apa. In timp ce fierbe adaugati o lingurita de sofran si putin piper macinat,amestecand cu o spatula de lemn.
  6. Can zeama incepe sa scada adaugati pastele, amestecati toate ingredientele si mai lasati 3 minute.pastele se servesc fierbinti stropite cu o ploaie de patrunjel verde tocat.

Recomandari

Paste