- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pennele cu ciuperci sunt un fel principal de mancare din regiunea italiana Toscana.Faptul ca trebuie sa aiba multe ciuperci face ca acest preparat sa fie delicios si foarte bun de consumat in zilele de post.
Ingrediente
- 400 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 100 ml ulei de masline
- 50 gr masline verzi fara samburi
- 120 gr bacon afumat
- 400 gr penne
- 300 gr rosii cherry sau decojite
- o legatura patrunjel verde
- sare si piper macinat
Instructiuni de preparare
- Ciupercile le curatati, le spalati cu apa rece, apoi le taiati felii. Baconul afumat il feliati, rosiile daca sunt mici le taiati pe jumatate daca nu felii subtiri, iar maslinele le taiati rondele.
- In timp ce se prepara sosul se pune o oala cu apa pe foc in care se adauga putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga pastele care se fierb al dente conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se lasa sa se incinga. Se adauga baconul feliat si il lasati sa se prajeasca pana cand devine crocant.
- In alta tigaie cu ulei se pune la calit ceapa taiata marunt, iar cand devine sticloasa se adauga ciupercile feliate. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade apa lasata de ciuperci, apoi se adauga baconul crocant. Adaugati rosiile si maslinele si lasati sa fiarba cateva minute.
- Cand pastele sunt fierte se adauga peste sosul de ciuperci, se adauga putin piper si patrunjel verde. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se opreste focul.
- Pennele cu ciuperci se servesc fierbinti punand deasupra parmezan ras.