Penne cu ardei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Penele cu peperoni este un fel principal care nu numai ca va satura dar datorita multitudinii de culori va face si ziua mai placuta.Pueti inobila reteta cu parmezan ras sau daca doriti picant puteti adauga ardei picant.Variante sunt o multime...

Ingrediente

    • 4 buc fileuri de hamsie(din conserva)
    • busuioc
    • 1 ceapa
    • 4 linguri ulei de masline
    • 400 gr penne
    • 1/2 ardei gras rosu
    • 1/2 ardei gras galben
    • 1/2 ardei gras verde
    • piper macinat
    • 200 gr pulpa de rosii
    • sare
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se spală jumatatile de ardei gras sub jet de apă rece ÅŸi se usuca cu un prosop absorbant. Se  curata de samburi si de interiorul fibros, apoi se taie fasii.
  2. Se pune ulei de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa taiata marunt, care se lasa la foc mic pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga apoi pestele taiat bucati mici si ardeiul taiat fasii si se potriveste de sare si piper. Se amesteca si se acopera tigaia cu un capac, lasand sa fiarba la foc mic pentru 10 minute. Se adauga in tigaie  pulpa de rosii si se mai lasa sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.
  3. Se pune pe foc o oala  cu apa in care s-a pus putina sare.cand apa incepe sa fiarba se adauga pastele, care se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt gata se scurg cu ajutorul unei site, apoi se  pun in tigaie si se lasa sa fiarba cu sosul pentru 5 minute, dupa care se pot servi, presarand patrunjel si busuioc tocate fin.

Recomandari

Paste