Lasgna cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu carne se prepara nu foarte simplu dar nici greu. In aparenta un preparat migalos satisfactia dupa ce pregatesti lasagne cu carne este maxima. Lasagna cu carne ca exponent al bucatariei italiene este savuros si deosebit de lejer.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata amestec vita cu porc
    • 1 pachet foi de lasagna
    • 2 linguri ulei
    • 500 ml suc de rosii
    • 250 ml supa clara de carne
    • 400 gr branza telemea
    • 100 gr parmezan
    • 2 catei de usturoi
    • 50 ml vin alb
    • sare
    • piper
    • nucsoara
    • rozmarin

    PENTRU SOSUL BECHAMEL:

    • 75 gr unt
    • 50 gr faina
    • 2 oua
    • 600 ml lapte dulce
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se caleste carnea tocata in cele doua linguri de ulei incins, se adauga sare si piper, dupa gust, si apoi se pune usturoiul zdrobit. Se adauga supa de carne si se lasa sa fiarba circa 10-15 minute la foc potrivit. Dupa ce scade toata zeama, se aduaga sucul de rosii si vinul, continuand fierberea inca 20 de minute.
  2. Separat, se caleste faina in untul bine incins, amestecand permanent,se stinge cu lapte, se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin,nucsoara,dupa gust, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
  3. Se unge, cu unt sau cu ulei, o tava mare si mai adanca. Se pune un strat de foi de lasagna oparite si scurse, se adauga sos de carne, apoi sos alb, branza rasa si se reia ciclul in aceeasi ordine, pana se epuizeaza toate ingredientele. Peste ultimul strat de foi se presara parmezanul ras amestecat cu oul batut
  4. Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se coace pentru 45 de minute la foc mediu.
  5. Lasagna se scoate din cuptor si, dupa ce s-a racorit 15-20 de minute, se taie felii care se servesc calde decorate cu parmezan ras alaturi de un pahar de vin alb sec.

Recomandari

Paste