Paste cu carne tocata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastele cu carne tocata se servesc calde si sunt delicioase. Daca nu se consuma toate la o masa se pot pune intr-un vas termorezistent, se pun cateva felii de rosii si de mozazarella si se baga la cuptor cateva minute. Rezultatul este minutat!

Ingrediente

    • 300 gr paste ( melcisori)
    • 32 cepe
    • 1 telina mica
    • 300 gr rosii pasate
    • 300 gr carne tocata amestec porc cu vita
    • 1 morcov
    • 1 lingurita oregano uscat
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata morcovul si telina si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se taie marunt, apoi se caleste intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga carnea tocata si se lasa focul mic, amestecand din cand in cand. Cand carnea s-a facut putin se toarna morcovul si telina data pe razatoare, se amesteca si se lasa sa fiarba in continuare.
  2. Se pun pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg cu ajutorul unei site.
  3. Cand morcovul s-a inmuiat se toarna rosiile pasate, se amesteca si se potriveste gustul de sare, piper si oregano. Mai lasa sa fiarba cam 30 de minute, apoi se amesteca sosul cu pastele si se poate servi.
  4. In momentul servirii se toarna deasupra putin parmezan ras si se pun 2 frunze de busuioc proaspat.

Recomandari

Paste