- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu smantana trebuie sa le incercati deoarece sunt foarte gustoase si aromate.
Ingrediente
- 200 gr untura
- 100 ml smantana
- sare
- 2 linguri cu coniac
- 400 gr faina
- 1 plic de zahar vanilinat
- 1 lingura cu zahar
- 1 albus
- 1 lingura cu rom
- 10 nuci tocate
Instructiuni de preparare
- Inmoi untura la temperatura camerei, o freci spuma cu smantana, adaugi 2 linguri de coniac, un praf de sare, faina cernuta si framanti un aluat nisipps, pe care il lasi la rece. Scoti aluatul dupa 1 ora, intinzi foi groase de un cm, le tai in raza si umpli cornuletele cu amestec de: albus batut spuma tare cu 1 lingura de zahar pudra si cu zahar vanilinat. In loc de vanilie poti folosi rom.
- Pui nucile tocate marunt in albus si le omogenizezi cu telul, batand fara intrerupere, pentru ca albusul cade repede si nu mai poate fi reparat. Cornuletele le coci la foc potrivit, dar le tii la inceput 5 minute la foc iute.
- Le scoti si le pudrezi cat sunt calde cu zahar farin, apoi le lasi sa se raceasca.