- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu untura sunt cornuletele copiularie noastre, foarte aromate si fragede.
Ingrediente
- 170 gr untura
- 150 ml lapte clocotit
- sare
- 300 gr faina
- drojdie de bere cat o nuca
- coaja de lamaie
- magiun de prune
- 1 lingura cu rom
Instructiuni de preparare
- Cerni faina, faci o adancitura in ea, adaugi laptele clocotit, sare, coaja de lamaie, untura topita si drojdia de bere. Framanti aluatul un sfert de ora, il lasi la rece o ora, il scoti si lucrezi pe o planseta rece, in camera neincalzita. Aluaturile cu unt si untura nu le lucrezi in bucatarie, ci pe o masa in hol, unde nu este cald. Altfel grasimea din compozitie se degradeaza si altereaza gustul cornuletelor sau al prajiturilor.
- Imparti aluatul in mai multe bucati egale, intinzi foi groase de 1 cm, tai foile in raza si pui umplutura pe partea mai lata. Rulezi spre interior, asezi cornuletele in tava neunsa si coci la foc potrivit. Introduci tava in cuptorul fierbinte, apoi micsorezi focul. Umpli cornuletele cu magiun de prune, peste care ai pus o lingura de rom si coaja rasa de lamaie.
- Cornuletele cu untura sunt aromate si fragede reci.