Pizza cu legume- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta pizza cu legume trebuie sa o incercati pentru ca este o pizza bogata in ingrediente, satioasa si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr dovlecel
    • 1/2 ardei gras
    • 5 rosii cherry
    • 30 gr masline rondele
    • 2 ciupecute albe
    • 1/2 ceapa

    PENTRU BLATUL CROCANT:

    • 200 gr faina
    • 125 ml apa calda
    • 1 lingura ulei masline
    • 20 gr drojdie
    • 1/3 lingurita sare
    • 1 lingurita zahar

    PENTRU SOSUL DE ROSII:

    • 1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 gr rosii proaspete
    • 50 ml ulei de masline
    • busuioc proaspat
    • 1-2 catei usturoi
    • sare
    • piper
    • 2 frunze de telina- optional

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluatul crocant se intinde faina pe masa de lucru, se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul; se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile. Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.
  2. Framantam aluatul 1-2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit aluatul crocant de pizza.
  3. Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.
  4. Pentru sosul de rosii punem o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1 minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi rosiile din cutie sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete. Se da focul mare, se pune sare amestecand cu o lingura de lemn pana se desfac rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece amestecul printr-o sita, cojile de rosii si
    frunzele de busuioc se arunca. Punem sosul de rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba inca 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de bulion. Cand este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare si se condimenteaza cu piper rasnit.
  5. Pentru umplutura se pun 2 linguri de ulei de masline in tigaie si cand se incinge, se caleste 1 catel de usturoi taiat felioare. Se taie dovlecelul in rondele care se calesc 1-2 minute, pe ambele fete. Ciupercutele se spala si se taie in felii rustice, apoi se calesc 1 minut in uleiul ramas de la dovlecei, pe care il vor absorbi.

Recomandari

Pizza