- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza taraneasca este foarte ggustoasa, dar daca va place gustul picant puteti adauga rondele de ardei iute...
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 180 gr faina
- 1 ou
- 20 gr unt
- 10 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 1/2 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 carnat afumat
- 1 ceapa alba
- 200 gr mozzarella
- 10 masline
Instructiuni de preparare
- Intr-un castronel, se pun drojdia si 100 ml de lapte si se amesteca pana se dizolva complet.
- Faina si sarea se amesteca, se face o gaura in centru unde se pune oul si untul moale. Se toarna drojdia amestecata cu laptele si se framanta, adaugand treptat si restul laptelui, framantand continuu pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
- Se unge o tava cu putin ulei, se pune aluatul intins cu sucitorul si se lasa o ora la crescut. Cand aluatul si-a dublat volumul se asaza mozzarella feliata, carnatul taiat rondele, maslinele si rondele de ceapa, apoi se baga la cuptor timp de 20 de minute.