- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu varza este specific perioadei de post, avand o aroma intensa si un gust foarte bun.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 175 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- 350 ml apa minerala
- drojdie de bere cat o nuca
- 1 lingura cu zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 varza alba cruda
- 2 cepe
- menta tocata
- piper
- sare
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu bulion de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-8 persoane
- Se face un aluat din ulei si apa minerala, bine amestecate, sare, drojdie de bere frecata cu zahar pana cand devine lichida si faina pusa in ploaie. Aluatul obtinut este molicel, dar se framanta dupa ce a stat la dospit 1 ora.
- Se spala varza, se taie sferturi, se toaca marunt si se amesteca intr-o cratita cu ceapa taiata in forma de pestisori. Se presara cu sare, se freaca usor, se spala cu apa rece si se stoarce, apoi se pune intr-o tigaie sa se caleasca in ulei. Se lasa pe foc moale 1/4 ora, se trage vasul de pe foc si se raceste amestecul pana devine caldut. Se condimenteaza cu bulion, piper macinat si frunze de menta bine faramitate. Se amesteca bine si se umplu 4 foi de aluat cu amestecul de varza .
- Se ruleaza, se coc in tava neunsa, se scot cand s-au rumenit Placinta cu varza este buna si rece.