- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu morcovi este fara doar si poate placinta preferata a copiilor deoarece este delicioasa si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 500 gr morcovi
- 2 mere
- 2 pere
- 1 portocala
- 4 linguri cu zahar
- 3 linguri cu gris
- sare
- 2 linguri cu zahar farin
- 2 linguri cu ulei sau margarina
- 2 linguri cu faina
- 200 gr cu gem de caise sau piersici
Instructiuni de preparare
Ingrediente petru 4-8 persoane
- Se curata morcovii de coaja de deasupra, se spala, se taie cuburi mici si se fierb in apa calda. Dupa 20 minute se pun zaharul si sarea, se amesteca usor, se adauga grisul in ploaie si se lasa sa fiarba 1/4 ora.
- Se amesteca in vasul in care fierb morcovii cu o lingura de lemn pentru ca grisul sa nu se prinda. Cand compozitia s-a ingrosat se pun fructele (spalate, taiate cuburi mici, fara coaja si seminte) si se mai lasa vasul pe foc mic inca 10 minute.
- Se unge o tava cu margarina si se pudreaza cu faina, se rastoarna amestecul de morcovi si fructe, se intinde un strat subtire de gem de fructe peste prajitura, se coace la cuptor 20 minute. Se raceste in tava, se taie si se serveste calda sau rece, pudrata cu zahar farin.