- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta dobrogeana cu carne de oaie este o placinta aperitiv aromata si gustoasa, atat calda cat si rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- apa minerala
- 1 ou
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr carne de oaie
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingurita cu menta tocata
- sare
- piper
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti un aluat din faina cernuta, 1 ou si apa cat incape in trei jumatati de ou. Sarati inainte de a incepe sa framanti. Dupa ce ati framantat 10 minute lasati aluatul sa se odihneasca.
- Intre timp, pregatiti umplutura: treceti carnea prin masina de tocat, taiati ceapa marunt, amestecati si caliti cu 2 linguri de ulei. Dupa 5 minute, trageti cratita de pe foc, lasati sa se raceasca, amestecati cu ou, sarati si piperati dupa gust, apoi omogenizati.
- Impartiti aluatul in sase bile egale, intindeti foi subtiri, umpleti cu tocatura, strangeti aluatul ca poalele-n brau si prajiti in ulei fierbinte.
- Puteti sa coaceti placintele in tava sau in cuptorul de paine, puse pe frunze de nuc sau de hrean.
Le serviti calde, cu vin rosu sau rose.