Placinta cu carne-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu carne este o placinta aperitiv pe care o pueti servi la orice ora a zilei, atat calda cat si rece. Pentru a varia reteta o puteti prepara si cu carne tocata de pui sau chiar curcan.

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 300 gr unt
    • 300 gr branza grasa de vaci
    • sare

    PENTRU UMPUTURA:

    • 250 gr carne tocata de vita
    • 250 gr carne tocata de porc
    • 3 oua
    • 1 lingurita seminte de susan
    • 1 ceapa
    • 1 lignura cu gris
    • ulei de masline
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu branza de vaci scursa, amestecand continuu pana se omogenizeaza complet. Se amesteca faina cu sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt si branza de vaci. Se amesteca pana se obtine un aluat moale si lipicios, pe care il puneti in folie de plastic si apoi la frigider minim 3 ore.
  2. Intre timp preparati umplutura: ceapa se curata si se da pe razatoare, apoi se caleste in putin ulei. Se adauga carnea, putina sare si putin piper macinat. Se da focul mic si se tine cam 10 minute pana cand carnea incepe sa isi schimbe culoarea, apoi se lasa sa se raceasca. Cand amestecul s-a racit se adauga ouale batute.
  3. Se imparte aluatul in doua. Se intinde din fiecare parte cate o foaie de 5 mm grosime. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si apoi se asaza o foaie de aluat. Se presara o lingura de gris, se toarna umplutura, care se intinde uniform pe toata suprafata si se acopera totul cu cea  de a doua foaie, pe care o intep din loc in loc cu furculita. Se unge placinta  cu ulei si se presara seminte de susan.
  4. Se baga tava in cuptorul incins si se coace 40 de minute, la foc modearat, pana se rumeneste uniform. Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa placinta sa se racoreasca cateva minute, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Placinte