- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu peste este o placinta aperitiv deosebit, foarte sanatos, satios si plin de vitamine. Pentru a surprinde gustul din plin este indicat ca placinta sa se consume rece.
Ingrediente
- 350 gr foitaj
- 200 gr peste( ton, somon sau orice alt tip de peste fiert, fara oase)
- 1 lingurita ierburi provensale
- 6 fire ceapa verde
- 2 oua
- 1 lingurita piper macinat in patru culori
- piper negru boabe pentru decor
- ulei
- boabe de fasole
- sare
- unt
Instructiuni de preparare
- Toaca marunt ceapa si inabus-o in putin ulei cu putina sare. Cand aceasta s-a inmuiat adauga condimentele, amesteca si ia vasul de pe foc. Dupa ce amestecaul s-a racorit, pune un ou batut si pestele si amesteca bine compozitia.
- Imparte aluatul in doua. Intinde o foaie subtire si asaz-o intr-o forma unsa cu unt, inclusiv pe margini. Toarna umplutura si intinde deasupra cea de a doua foaie, iar din resturile de aluat, fa impletituri pentru decor, decorate cu piper negru boabe.
- Bate oul ramas si unge placinta, apoi baga tava in cuptorul incins, la foc moderat, pentru 20-35 de minute. Cand este gata, scoate tava din cuptor, lasa placinta sa se racoreasca, apoi o poti felia si servi.