Placinta cu peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu peste este o placinta aperitiv deosebit, foarte sanatos, satios si plin de vitamine. Pentru a surprinde gustul din plin este indicat ca placinta sa se consume rece.

Ingrediente

    • 350 gr foitaj
    • 200 gr peste( ton, somon sau orice alt tip de peste fiert, fara oase)
    • 1 lingurita ierburi provensale
    • 6 fire ceapa verde
    • 2 oua
    • 1 lingurita piper macinat in patru culori
    • piper negru boabe pentru decor
    • ulei
    • boabe de fasole
    • sare
    • unt

Instructiuni de preparare

  1. Toaca marunt ceapa si inabus-o in putin ulei cu putina sare. Cand aceasta s-a inmuiat adauga condimentele, amesteca si ia vasul de pe foc. Dupa ce amestecaul s-a racorit, pune un ou batut si pestele si amesteca bine compozitia.
  2. Imparte aluatul in doua. Intinde o foaie subtire si asaz-o intr-o forma unsa cu unt, inclusiv pe margini. Toarna umplutura si intinde deasupra cea de a doua foaie, iar din resturile de aluat, fa impletituri pentru decor, decorate cu piper negru boabe.
  3. Bate oul ramas si unge placinta, apoi baga tava in cuptorul incins, la foc moderat, pentru 20-35 de minute. Cand este gata, scoate tava din cuptor, lasa placinta sa se racoreasca, apoi o poti felia si servi.

Recomandari

Placinte