Placinta cu branza si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu branza si ceapa este delicioasa si apetisanta, numai buna pentru un aperitiv sau gustare. Dupa plac puteti inlocui ceapa uscata cu cea verde.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 2 linguri ulei
    • 1 lingura sare
    • 1 ou
    • 500 gr faina
    • 25 gr drojdie
    • 2 lingurite zahar
    • 220 ml apa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 6 cepe albe
    • 2 linguri pasta de ardei iute
    • 350 gr branza telemea

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat turnati intr-un vas mare 150 ml de apa rece, adaugati sarea, o lingurita de zahar, uleiul si oul batut, apoi amestecati bine si incorporati faina.
  2. Separat, dizolvati drojdia in 70 ml de apa calduta, adaugati o lingurita de zahar si turnati amestecul peste faina. Framantati aluatul jumatate de ora, pana devine elastic si se desprinde de pe degete, apoi lasati-l la dospit, la temperatura camerei, pentru o ora si jumatate.
  3. Intre timp, preparati umplutura si incingeti cuptorul. Taiati ceapa rondele, caliti-o in 2 linguri de ulei incins si cand devine sticloasa scoateti-o din tigaie si amestecati-o cu pasta de ardei iute. Branza dati=o pe razatoare si dati-o deoparte.
  4. Impartiti aluatul in 12 parti egale si intideti cu sucitorul fiecare bila, pana obtineti foi subtiri. Puneti pe fiecare foaie cate 2 linguri de branza si 2 linguri de  amestec de  ceapa si pasta de ardei iute, apoi pliati marginile  aluatului adunandu-le si unindu-le la mijloc. Fiecare placinta stfel  formata se netezeste putin cu sucitorul.
  5. Asezati placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si lasati-le timp de 40 de minute, pana devin aurii. Cand placintele sunt gata, coateti tava din cuptor si acoperiti-o cu un prosop, altfel se intaresc si se usuca.
  6. Placinta cu branza si ceapa se serveste calduta cu smantana sau lapte.

Recomandari

Placinte