- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu carne este o placinta aperitiv, perfecta atat dimineata cat si la gustarea de dupa-amiaza.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 500 ml lapte dulce
- 100 ml ulei
- sare
- drojdie de bere
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ou
- 300 gr carne tocata
- 1 ceapa mare
- 3 linguri cu ulei
- sare
- piper
- menta tocata sau cimbru faramitat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Amesteci laptele cu uleiul in vas adanc, adaugi sare si drojdia inmuiata cu lapte cald si omogenizezi. Pui faina proaspat cernuta peste lichidul in amestec, amesteci energic cu o lingura de lemn, apoi il lasi la rece o ora.
- Cureti ceapa, o toci marunt, amesteci peste carne si le calesti 10 minute la foc mic. Racoresti si adaugi: sare, cimbru sau menta tocata, piper macinat si galbenusul de ou.
- Omogenizezi umplutura, apoi scoti aluatul, imparti in doua, framanti cu faina pusa pe planseu, intinzi foaie si o pui in tava. Asezi amestecul de carne deasupra, acoperi cu foaia de aluat ramasa, coci la foc potrivit, iar cand este gata o servesti calda, taiata patrate, langa un pahar cu vin rosu.